Sedamdesetdvogodišnji Višegrađanin A. B. uhapšen je jer je iz pištolja u stomak ranio suprugu Lj. B. (53) u njihovoj kući u naselju Okolišta, kod Višegrada.


Incidentu je prethodila svađa supružnika, a povređenoj ženi na licu mesta je ukazana prva pomoć i prevezena je u Univerzitetsku bolnicu Foča. Zadobila je ustrelnu ranu u stomak, a njeno zdravstveno stanje je bilo stabilno.


Kako "Nezavisne" saznaju, napadač je bio pod dejstvom alkohola. Policiji je priznao da nije želeo da povredi niti ubije suprugu, a pištolj je potegao kako bi je uplašio i smirio jer nije više mogao da trpi njeno zvocanje.


"Ona je galamila, a on, navodno, nije nameravao da puca u nju, već da je obuzda i ne zna kako je pištolj opalio", pojasnio je izvor blizak istrazi.

PROČITAJTE JOŠ: POKUŠAJ UBISTVA U PODGORICI: Nožem ranio suprugu na Badnji dan


Kako su naveli iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale učesnika, A.B. terete za pokušaj ubistva jer je iz pištolja pucao i ranio suprugu Lj.B.


"O svemu je obavešten dežurni tužilac OJT Istočno Sarajevo, koji je zajedno s uviđajnom ekipom Policijske stanice Višegrad na licu mesta izvršio uviđaj. Policija je uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih naprava, predala A.B. iz Višegrada na dalji rad i postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad", naveli su iz policije.


Kako saznajemo, za njega je zatražen jednomesečni pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke i dokaze ili ponoviti delo.


(nezavisne.com)