PENZIONISANI nastavnik matematike i fizike, strastveni lovac i enigmatičar, Dušan Lepir (75) iz Srpca, poslednju, među 500 skulptura od drveta, izradio je figuru jednog od najvećih tenisera svih vremena i svog velikog ljubimca Novaka Đokovića.

- Toliko sam vezan za Noleta i svaki put kada pobedi sa osmehom ležem u krevet, a kada izgubi, osećam bol u grudima i izgubim san - veli nam Dušan. - Znam da su usponi i padovi jednog sportiste normalni i razumljivi, ali u njegovom slučaju, ja to duboko proživljavam.

Lepir se već pune tri decenije bavi izradom skulptura od drveta i u svojoj galeriji "Šanpir art" ima čak 500 eksponata, težine od 10 grama do 100 i više kilograma.

Pročitajte još - ATP LISTA: Đoković i dalje na vrhu, napredak ostalih srpskih tenisera

- Novaka sam oblikovao gotovo šest meseci, kako bih dobio njegovu karakterističnu figuru sa raskoračenim nogama, uzdignutim rukama i pobedničkim krikom - ističe Lepir.

Drvodelja iz Srpca naglašava da je Novakova figura visine 60 santimetara i da mu je žao što nije uspeo da pronađe kvalitetno drvo, kako bi ga uradio u prirodnoj veličini.

- Uradio sam orla sa rasponom krila od dva metra, kornjaču sa Galapagosa, od oko 300 kilograma, figure hajduk Stanka u prirodnoj veličini - objašnjava Lepir.

POKLON

SVOJE radove Lepir retko poklanja, ali kada je o Novaku reč, bila bi mu čast da ga upozna i uruči mu najdraži eksponat.