MINISTAR porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da ovo ministarstvo čini sve da sport učini dostupnim svoj deci u Srpskoj. - U tom smislu smo pripremili i projekat koji planiramo da realizujemo u narednom periodu, a odnosi se na školski sport, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema za fudbalsku reprezentaciju Srpske u kategoriji do 12 godina.


Pročitajte još: MEĐU NAJBOLjIMA: Dervećanka na prijemu kod Karađorđevića


Ona je mladim fudbalerima i stručnom štabu čestitala pobedu na Međunarodnom dečijem turniru "Dragan Mance kup 2019", dodavši da je, osim timskog bilo i pojedinačnih uspeha reprezentativaca Srpske, kao što je najbolji golman i najbolji igrač turnira.

Selektor reprezentacije Srpske za igrače do 12 godina Veljko Cvetinović rekao je da su igrači odigrali izvanredan turnir u veoma jakoj konkurenciji od 30 ekipa i ostavili fantastičan utisak, što dokazuje i rezultat - osam pobeda iz isto toliko utakmica, sa gol razlikom 27:0.


Pročitajte još: PRIJEM ZA BANjALUČKU DECU: Talić pohvalio učenike iz škole za mentalnu aritmetiku koja su donela pet medalja iz Beograda


On je najavio da će se selekcija Srpske, u saradnji sa Ministarstvom, porodice, omladine i sporta Srpske, u narednom periodu na Jahorini pripremati za prestižni turnir u Češkoj, koji su osvajali tri godine uzastopno.

Cvetinović je zahvalio Davidovićevoj za prijem i čestitke, kao i podršku mladim fudbalskim reprezentativcima Srpske.

Fudbaler Dušan Petrić iz Gradiške rekao je da je na turniru u Beogradu bilo teških utakmica sa jakim protivnicima, te dodao da mu je drago što je reprezentacija Srpske pokazala da je najbolja.

Andrej Mićić, koji je prošao selekcije u londonskom "Čelsiju", rekao je da je na turniru u Beogradu bilo mnogo jakih ekipa, te da je Srpska pokazala da je mnogo jača od njih.

Mladi napadač iz Fudbalaskog kluba /FK/ "Kozara" iz Gradiške Dragan Pejić proglašen je najboljim igračem turnira, a golman FK "Željezničar" iz Doboja Mladen Ubiparipović za najboljeg golmana.

Međunarodni turnir "Dragan Mance kup 2019" održan je od 14. do 16. juna u Beogradu.