RADNIK "Elektroprenosa BiH" M. V. (49), iz Banjaluke, tokom izvođenja radova na trafostanici u Prnjavoru povređen je od strujnog udara i zadržan je na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci. Nezgoda je prouzrokovala tročasovni nestanak električne energije na prnjavorskom području, a iz policije je potvrđeno da je M. V. povređen u sredu oko 10 časova na trafou u Ulici Jovana Dučića.

- U toku je uviđaj, kojem prisustvuju inspektori zaštite na radu da bi bile utvrđene okolnosti u vezi sa navedenim događajem, a o svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Novosti" iz izvora upućenog u ovaj slučaj saznaju da je za dlaku izbegnuta tragedija. Srećna je okolnost da je radnik pri vršenju radova bio dobro zaštićen radnim odelom. No, uprkos tome, opečen i oboren je na zemlju usled strujnog udara od 110 kilovata sa trafostanice.


PROČITAJTE JOŠ: EKOLOŠKI INCIDENT U “INCELU”: Posle analize zemljišta biće preduzete mere

Inspektori nastoje da rasvetle okolnosti kako je došlo do havarije, odnosno povrede radnika, nakon čega je došlo do tročasovnog isključenja struje radi uviđaja.

- Sanitetskim vozilom Doma zdravlja Prnjavor u 11.05 u Urgentni centar UKC RS primljen je pacijent M. V. (49). Prema rečima dr Dragana Rakanovića, načelnika Urgentnog centra, pacijent je zadobio opekotinu leve ruke, a u toku je dalja dijagnostička obrada pacijenta. Njegovo zdravstveno stanje zasada je stabilno i on ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju - saopšteno je u sredu "Novostima" iz UKC RS.