MARIJANA Kajkut Ivanković (36) iz Banjaluke je poginula kada je u naselju Vrbanja automobilom BMV sletela s puta i udarila u crkvenu ogradu. Tragedija se dogodila u zoru 11. jula, u Ulici Rade Radića na deonici puta Banjaluka - Čelinac.

Posle izlaska iz krivine u kojoj je, najverovatnije, izgubila kontrolu nad vozilom, te udarca u betonsku ogradu porte, limuzina je završila na suprotnoj strani ulice, a nesrećnoj ženi koja se vraćala kući nije bilo spasa.

Na licu mesta nisu uočeni tragovi kočenja, zbog čega se sumnja da je Mirjana zaspala za volanom, a veruje se da je kobno bilo to što nije koristila sigurnosni pojas...

PROČITAJTE I: POSLE POGIBIJE TROJICE MLADIĆA: Sporna deonica da se obezbedi!

- Uviđaj su obavili banjalučka Saobraćajna policija i dežurni tužilac Milan Rosić koji je naložio obdukciju u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske - kaže predstavnik za medije Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Maja Đaković Vidović, dok žitelji Vrbanje svedoče o tome da je žena stradala nadomak kućnog praga, te da je iza sebe ostavila supruga i dvoje maloletne dece.

Ovom tragedijom je nastavljen je crni julski bilans saobraćajnih nesreća na drumovima Srpske. Podsetimo, od početka meseca je u saobraćaju život izgubilo čak sedam osoba, od kojih šestoro za samo šest dana...

Foto D. Pozderović

STATISTIKA

AGENCIJA za bezbednost saobraćaja RS saopštava da je od početka 2013, pa do kraja 2018. u 748 udesa poginulo 810 ljudi - mahom zbog prebrze vožnje i, najčešće, tokom jula i avgusta.