UNIJA studenata Republike Srpske smatra da je krajnje vreme da Srpska počne da prati svetske trendove kada je reč o visokom obrazovanju, kako bi postala vidljivija i prepoznatljivija na međunarodnom planu, te očekuje da će i studenti biti uključeni u proces reforme visokog obrazovanja.

- S obzirom na to da je za ovako ozbiljan proces, kakva je reforma visokog obrazovanja, potrebno sagledati mnoge stvari iz različitih uglova, a između ostalog i iz ugla studenata, kao jednog od najbitnijih, jer sam proces direktno utiče na njih, saopšteno je iz Unije.

Iz Unije očekuju da će i studenti aktivno učestvovati u procesu reforme visokog obrazovanja, te stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se zajednički došlo do što boljih rezultata.

PROČITAJTE JOŠ - Fakulteti u Srpskoj se prazne - a mladi poručuju da neće diplome i biro

Unija studenata Republike Srpske pozdravlja planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske po pitanju mera za poboljšanje stanja u visokom obrazovanju.

- I sama Unija studenata Srpske već duže vreme ukazuje na neke od problema koji postoje u trenutnom sistemu visokog obrazovanja, a koje je u svojoj analizi uočilo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, tako da je svaka promena u pogledu njihovog rešavanja dobrodošla, navodi se u saopštenju.