DERVENTSKI Fudbalski klub Tekstilac, povodom 100 godina postojanja, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Ordenom Njegoša trećeg reda, dok je za dalji razvoj kluba srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik obećao finansijsku injekciju od 100.000 maraka.

PROČITAJTE JOŠ - Doktoru Eriću počast u Indiji

- Želim vam da i dalje, uz mnogo uspeha, trajete. Novčana pomoć sledi upravo u tom cilju i cilju stvaranja što boljih uslova rada vašeg kluba, koji proslavlja značajan jubilej. Očito je da je u Derventi duh sporta zadržan i u teškim vremenima, koja su sada iza nas, i zato smo mi ovde da vas podržimo - poručio je Dodik tokom boravka u gradu na Ukrini.

Predstavnik Tekstilca Dušan Reljić zahvalio je na dodeljenom priznanju i obećanoj donaciji, dodavši da će to biti podstrek za još sigurnije i uspešnije dane Tekstilca, kako u kompletnom igračkom pogonu, tako i u infrastrukturi.

- Kada nešto traje 100 godina, to je više od igre. U Derventi je pre jednog veka pokrenuta tradicija fudbalske igre, što znači da je i tada to bila uređena sredina, i ako bude podrške, mi ćemo, sa trenutnim statusom opštine, uskoro postati grad - optimista je načelnik opštine Milorad Simić.

FK Tekstilac je najstariji učesnik Prve lige RS, a jubilej 100-godišnjice postojanja začinjen je revijalnom utakmicom veterana između domaćina i beogradske Crvene zvezde. Pred 1.000 gledalaca duel je okončan nerešeno - 2:2. Upriličen je i Međunarodni dečji fudbalski turnir.

Osim srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, ministra Petra Đokića i veterana Crvene zvezde, proslavi jubileja su prisustvovali i mnogobrojni gosti i zvanice.


PRIZNANjA

FK Tekstilac je, osim Ordenom Njegoša trećeg reda, nagrađen i Zlatnom plaketom Fudbalskog saveza RS. Istovremeno, predsednik slavljenika Predrag Drinić je uručio zahvalnice načelniku opštine Miloradu Simiću i privrednicima Savi Ružojčiću, Bojku Gatariću, Milanku Baleševiću, Dušanu Reljiću i igračkoj legendi kluba Miloradu Subiću.