Međunarodni sajam knjige “Banja Luka 2019”, u organizaciji “Glasa Srpske”, biće održan od 10. do 16. septembra, u Sportskoj dvorani “Borik”. Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a radno vreme poslednjeg dana je od 10 do 18 časova. Cena ulaznice je simbolična i iznosi jednu konvertibilnu marku.

Ovaj 24. sajam po redu je i prilika da se posetioci upoznaju sa novitetima u svetu književnosti i novim delima domaćih i regionalnih izdavača objavljenih tokom protekle godine, po povoljnijim i sniženim cenama.

U okviru sajma biće priređeno i nekoliko panel-diskusija na kojima će učestvovati književnici, lingvisti, izdavači i profesori. Na već pomenutoj panel-diskusiji “Izazovi savremene književnosti” govoriće i književnica Tanja Stupar-Trifunović, profesor i književni kritičar Igor Simanović, te književnik Berislav Blagojević. Druga panel-diskusija “Jezik i mediji” biće održana 12. septembra, a učesnici su lingvista Milorad Telebak, lingvista Goran Milašin i književnik Marko Šelić.

Pročitajte još - POČINjE SVETKOVINA PISANE REČI: Otvara se 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Na panel-diskusiji “Aktuelna pitanja u izdavaštvu” govoriće predstavnici Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Udruženja izdavača RS (Nenad Novaković), izdavačke kuće “Imprimatur” (Boris Maksimović), Ministarstva prosvete i kulture RS (Danijela Pavlović) i Narodne i univerzitetske biblioteke RS (Ljilja Petrović-Zečić).

U okviru 24. Međunarodnog sajma knjige biće održani i četvrti Međunarodni književni susreti u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, a tokom trajanja sajma biće priređivane i dnevne književne promocije aktuelnih dela.

Izdavači čija dela će svi zainteresovani moći da pogledaju i kupe su: “Kreativni centar”, “Vulkan”, “Laguna”, “Partenon”, “Dereta”, JRJ Udruženje izdavača, Zavod za udžbenike iz Beograda, “Kairos” iz Sremskih Karlovaca i “Buk” iz Zemuna. Posetioci će imati priliku da se susretnu i s izdanjima Udruženja književnika Republike Srpske, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, “Pčelice”, Narodne i univerzitetske biblioteke RS, Andrićevog instituta iz Višegrada, “Nostalgije”, te Zajednice izdavača u BiH (koja prvi put učestvuje na sajmu), ali i Naklade “Begen”, “Nove knjige” i “Obodskog slova”.