Osnovni sud u Gradišci potvrdio je optužnicu koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci protiv Dragana Gavrilovića zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.


On se tereti da je od 20. februara 2017. godine do 20. februara 2019.godine, obavljajući poslove komandira Jedinice za podršku PU Gradiška, u više navrata za potrebe bojevog gađanja uzimao municiju kalibra 9 mm i 7,62 mm i to za pištolj marke „GLOK“, automatsku pušku marke „TAURUS“, automatsku pušku M-92 i snajpersku pušku kalibra 7,9 mm.

- Zatim je u evidenciji o bojevom gađanju prikazao da je Jedinica za podršku pri PU Gradiška po planu i programu izvršila bojeva gađanja, o čemu je osumnjičeni kao službeno lice sačinio izveštaje i evidencije. Ta bojeva gađanja ili nisu uopšte izvršena, ili bojevo gađanje nije izvršeno od strane navedenog broja pripadnika Jedinice za podršku ili nije utrošena celokupna količina municije. Nakon toga je osumnjičeni Dragan Gavrilović neutrošenu municiju protivpravno zadržao za sebe i to 2.170 komada municije kalibra 9 mm i deset komada municije 7,9 mm – navodi se u optužnici.


PROČITAJTE JOŠ: SUMNjIVI PLATNI NALOZI: Uhapšena službenica pirotske srednje škole "Dr Obren Pejić"


Zaključuje se da je osumnjičeni u više navrata prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja i sebi pribavio neku korist i u više navrata kao službeno lice u službene isprave unio neistinite podatke, čime je počinio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u sticaju sa produženim krivičnim delom falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.