- U Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci u utorak je počelo useljavanje 250 novoupisanih studenata na osnovu zvanične rang-liste za akademsku 2019/2020. godinu.

Menadžment Studentskog centra "Nikola Tesla" zajedno sa Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i studentskim telima donelo je odluku da cene usluge smeštaja i ishrane ostanu na prošlogodišnjem nivou, saopšteno je iz ovog centra.

Cena usluge smeštaja u paviljonu jedan i dva na mesečnom nivou po osobi iznosi za dvokrevetnu sobu 25 KM, a za trokrevetnu 20 KM.

Dvokrevetna soba na petom spratu paviljonu jedan i dva iznosi 55 KM, dok je na istom spratu cena trokrevetne sobe 45 KM.

Pročitajte još - Studenti useljavaju u paviljon jedan u Banjaluci

Cena usluge smeštaja u paviljonu tri je 25 KM, dok je u paviljonu četiri cena dvokrevetne sobe 75 KM, a trokrevetne 65 KM.

Doručak dnevno košta 0,60 KM, ručak 1,40 KM, a večera jednu KM.

Upravni odbor je na predlog direktora centra, a sve u dogovoru sa nadležnim Ministarstvom, donio odluku kojom se studenti - deca poginulih boraca, deca bez oba roditelja i studenti sa invaliditetom u potpunosti oslobađaju plaćanja troškova smeštaja i ishrane.

Đeca ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije, kao i studenti bez jednog roditelja oslobođeni su 50 odsto plaćanja.

Iz Studentskog centra "Nikola Tesla" napominju da su ove godine poslovali pozitivno, što je jedan od razloga zbog čega su cene smeštaja i ishrane ostale na istom nivou kao i lani, a uslovi smeštaja i ishrane poboljšani.