Ambasador Srbije u BiH, Aleksandar Đorđević, posetio je Trebinje gde je razgovarao sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem o projektima u centru istočne Hercegovine koje finansira Vlada Srbije.

Predstvanici Grada Trebinja upoznali su Đorđevića o radovima na izgradnji duhovnog centra u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog, za koji je Vlada Srbije izdvojila 400 hiljada evra, kao i o izradi projekta hendeka oko Starog Grada za koji je Srbija već donirala dva miliona evra.

-Tu je trenutno izrada projektne dokumentacije što nam je najbitnije. Kada odradimo projektnu dokumentaciju smatram da će dosta lakše ići sve ostalo. Donacija Srbije je dva miliona evra, sredstva su na računu i operativna su. U svakom slučaju mi se zahvaljujemo Srbiji sa kojom Republika Srpska i Grad Trebinje imaju najbolju moguću saradnju - istakao je Ćurić.

Pročitajte još - Đorđević ide u Sarajevo

Ambasador Đorđevića rekao je da što se tiče trenutno realizacije projekata finansiranih od strane Vlade Srbije sve ide svojom dinamikom.

-Mi smo napravili malo retrospektivu šta je sve Srbija dala gradu Trebinju. Deo je relazovan, deo se gradi, a samo neka tako bude nastavljeno i Srbija će i dalje biti uz Republiku Srpsku. Gradonačelnik me je obavestio da ima pripremljeno nekoliko projekata, ali za sada je najvažanije da se završe ovi sada što je u toku - naglasio je Đorđević.

VRTIĆ "SRBIJA"

Zahvaljajujući donaciji Vladi Srbije od 500 hiljada evra u Trebinju je već otvoren vrtić "Srbija", a ovaj grad zajedno sa ostalim opštinama u istočnoj Hercegovini kandidovala je projekat izgradnje puta Tjentište - Foča za koji Vlada Srbije donirala pet miliona evra.