Sudija Željko Čegar u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu ne duži više predmet protiv Ilije Grahovca, poznatijeg kao Zmaja od Šipova, koji je učestvovao u rijaliti programu "Parovi".

Takvu odluku doneo je Draženko Vulin, predsednik tog suda, na opštoj sednici.

- Suđenje će, sada, biti povereno drugom „deliocu pravde“, pa će početi iznova - rekao nam je advokat Dušan Tomić, branilac Grahovca, kome je sudija Čegar određivao i pritvor zbog navodnog nepojavljivanja na suđenju.

- Ovaj sudija je, skoro inkognito, vodio postupak i doveo do kraja protiv Savka Savičića i osudio ga na 300 KM zbog mučenja životinje. To mi je, u sudnici, na poslednjem pretresu potvrdio Savičić. Bio sam frapiran, zašto je razdvojen taj predmet, jer se, u ovom predmetu, Grahovcu sudi za navodnu laku povredu nanetu Savičiću, pošto mu je nožem rasparao kravu. Moj klijent nije znao za to suđenje, nije bio pozvan na njega, mada je mogao da bude, što je i trebalo da se dogodi, da bude i svedok i oštećeni.

Pročitajte još - INTERVENISALI I SPECIJALCI? Uhapšen Zmaj od Šipova

- Time ni sudija Čegar ni sud nisu izašli iz problema, jer ćemo da tražimo njegovo odgovornost zašto je predmet razdvojio, što je zakonski nedopustivo i zašto je sudio u drugom predmetu, bez mog klijenta, kao da on nema veza sa onim što se Savičiću stavlja na teret – priča Tomić.

Branilac Ilije Grahovca istakao da je ovo grubo kršenje zakona.

- To je, ne samo pravna lakrdija, već i grubo kršenje zakona. Nekima je, očigledno, stalo da nepravedno nateraju Zmaja da načini neki incident, kako bi se najlaške rešili i njega i njegovog "dugačkog jezika", ali nećemo to da dozvoli.