Suosnivači Instagrama, aplikacije za razmenu fotografija, koju je kupila društvena mreža Fejsbuk, saopštili su da su podneli ostavke, potvrđujući raniju informaciju Njujork tajmsa.

Kevin Sistrom, aktuelni generalni direktor Instagram i Majk Kriger, direktor za tehnološka pitanja, kreirali su tu aplikaciju 2010. godine.

"Majk i ja smo zahvalni za poslenđih osam godima u Instagramu i šešest godina u Fejsbuku... Odlazmo da ponovo ispitujemo našu znatiželju i kreativnosti", napisao je u saopštenju objavljenom na vebsajtu firme Sistrom.

On je rekao da su njih dvojica spremni da otvore novo poglavlje.

Pročitajte još - ''Instagram'' dodaje prečicu za emotikone

Nije naveo precizne razloge za odlazak dok više američkim medija pripisuju odlazak neslaganju s šefovima matične kuće Fejsbuka.

Instagram je u junu objavio da je prešao prag od milijardu korisnika, pošto je posebno profitirao od rastuće popularnosti među mladima.

Instagram je kreiran 2010. a zatim ga je Fejsbuk kupio, 2012. godine, i to za milijardu dolara. Instagram je pod podsticajem Fejsbuka u velikoj meri unovčio svoj veliki broj korisnika, dodajući reklame i druge sponzorisane sadržaje.

Dvojica suosnivača WhatsApp-a, druge aplikacije koju je Fejsbuk kupio, Jan Kum i Brajan Ekton napustili su Fejsbuk u maju 2018, odnosno 2017. godine, zbog neslagana s šefovima Fejsbuka oko poverljivosti podataka i uvođenja reklama na aplikaciju, preneli su mediji.