DEVOJKA iz Jermenije zbog misterioznog slučaja “kristalnih suza” svakog dana prolazi kroz agoniju.

Pročitajte još: UZNEMIRIJUĆI VIDEO: Rođena beba sa četiri noge i tri ruke

Satenik Karazjan (22) dnevno iz očiju izađe oko 50 šiljatih kristala, a sve je počelo posetom zubaru.

- Bila sam kod stomatologa i delovalo je kao da mi je prašina upala u oko. Bolelo je pa sam otišla kod oftamologa koji mi je iz oka izvadio nekoliko kristala. Sada mi je svaki dan pakao. – očajna je Satenik, kojoj su lekovi u početku pomogli, ali joj je sada sve gore i gore. Takođe tvrdi da su lekari bili šokirani jer nikada nisu videli ništa slično i da su je tretirali bez dijagnoze.

Pročitajte još: Žena bukvalno plave krvi šokirala lekare, to su viđali samo u knjigama

Njena rođaka kaže da su u početku mislili da su neki od komadića bili staklo koje joj je slučajno upalo u oko posle rada u seoskom domaćinstvu, ali da je bol bio sve gori.

Porodica devojke tvri da joj neki lekari nisu verovali i da su tvrdili kako lažira povredu, ali da su sada dokazali da su kristali prirodni. Poslati su na analizu, ali još uvek nema rezultata. Oglasilo se čak i Ministarstvo zdravlja Jermenije rečima da proučavaju slučaj.

Ruski oftamolog Tatjana Šilova u izjavi za REN TV kaže da je oboljenje retko ali da je ranije zabeleženo. Naime, ponekad u slučaju upala oka ili genetskih poremećaja dolazi do promene hemijskog sastava suza. Ako dođe do povećane koncentracije soli to može da drastično ubrza kristalizaciju, a na gustinu može da utiče i veći udeo proteina, kaže doktorka iz Rusije.

Ona takođe upozorava da je stanje opasno i da se mora podrobno ispitati jer je moguće da je ovo samo jedan simptom.

- Kristali se ne pojavljuju samo u oku već i jetri i bubrezima pa se talože u formi soli – upozorava stručnjak.

(mirror.co.uk)