Naoružana osoba kidnapovala je 19 putnika iz autobusa u blizini naftne platforme Port Harkort u Nigeriji, čime se nastavila serija otmica koje su počele pre nekoliko nedelja, saopštila je policija.


Portparol policije Namdi Omoni rekao je da je policija od sinoć, kada su putnici oteti, do sada, uspela da pronađe i spasi 12 putnika.


"Pripadnici bezbednosti i dalje pretražuju svaki žbun u potrazi za ostalim žrtvama", rekoa je Omoni novinarima, prenosi AFP.


Pročitajte još: Nigerija: 27 mrtvih, 83 ranjeno u tri bombaška napada


Otmice zbog otkupa dugo su bile veliki problem na jugu Nigerije, a uglavnom su kidnapovani pripadnici istaknutih porodica ili znacajni pojedinci. Taoci su najčešće puštani nakon sto se isplati otkupnina.


Međutim, čak tri napada u poslednje četiri sedmice bila su na autobuse koji su saobraćali redovnom linijom, što samo ukazuje da teška ekonomska situacija u zemlji od svakog može učiniti metu za otkup.


Pročitajte još: Nigerija:18 novih žrtava Boko Harama


Poslednji incident desio se na putu od Port Harkorta ka Overiju, sedištu pokrajine Imo, kada je autobus na redovnoj državnoj liniji sa 18 sedišta presreo oružani napadač. Na istoj relaciji, oružana osoba kidnapovala je 16 putnika.


Autobuski prevoznik izjavio je da niko od putnika nije ozbiljnije povređen u poslednjoj otmici.


Pročitajte još: Nigerija: U napadima Boko harama poginulo 19, ranjeno 23