STRAVIČAN pokušaj ubistva zabeležen je u utorak u Albaniji kada je Rudina Kišta (42) prvo zapalila kuću svog supruga, a onda odvela svoje dve ćerke bliznakinje (6) do reke Seman gde je pokušala da ih udavi.

Pročitajte još: SEKIROM ZAKLALA ĆERKU: Da sam imala još sedmoro poput nje sve bi ih pobila


Devojčice je od sigurne smrti spasio mladić koji se igrom slučaja zatekao u blizini. Čuvši krike dece, dotrčao je i odgurnuo Kištu, pa ih izvukao iz vode.

Policija je tragala za Kištom neposredno nakon što je zapalila kuću, ali su je pronašli i uhapsili tek po pokušaju ubistva dece, piše "Albanian dejli njuz".

Prema informacijama, Rudina Kišta i njen suprug Ardian Đika često su se raspravljali jer je on imao problem sa alkoholom, pa je ona neretko napuštala kuću, jednom i na šest meseci.

Pročitajte još: UHAPŠEN MONSTRUM: Priveden Albanac zbog ubistva osam članova porodice, među njima i deca

Kako piše "Gazeta express", Kišta je predočila da je kuću zapalila jer je suprug zapretio da će je "vratiti njenim roditeljima". Nekoliko sati je čekala da se on vrati kući, ali pošto se to nije dogodilo ona je odlučila da je zapali. Napomenuto je da je Kišta izjavu davala u izuzetno teškom psihološkom stanju zbog ćerki za koje je rekla da više "nije želela da pate".

Njihove komšije su potvrdile medijima da je Đika često konzumirao alkohol, te da ga je otac Trifon zbog toga svojevremeno izbacio iz kuće.

(blic.rs)