Crnu kutiju iz aviona Etiopijan erlajnsa, koji se srušio juče, pronašli su istražitelji na mestu nesreće, prenela je etiopijska državna televizija.

Istražitelji su naveli da je crna kutija znatno oštećena i da nisu sigurni kakve će podatke moći da "izvuku" iz nje, preneo je AP, pozivajući se na zvaničnike avio kompanije.

U crnoj kutiji se beleže glasovi i komunikacija pilota iz kokpita aviona.

PROČITAJTE JOŠ: MISTERIJA BOINGA 737: Pitanje koje posle pada aviona svi postavljaju

Crna kutija trebalo bi da ukaže šta je bio mogući uzrok pada putničkog aviona koji se srušio nekoliko minuta nakon poletanja i u kome je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

PROČITAJTE JOŠ: NAŠ HUMANITARAC POGINUO U PADU BOINGA: Đorđe Vdović (54) radio za UN, kobnim letom krenuo na sastanak

Ova teška nesreća podigla je pitanje bezbednosti Boinga 737 MAX 8, novog modela poznate kompanije, budući da se isti model aviona srušio u oktobru u Indioneziji.

OČEVICI: AVION PRAVIO ČUDNU BUKU PRE NEGO ŠTO SE SRUŠIO

Etiopski avion koji se srušio u nedelju, kada je život izgubilo svih 157 ljudi u njemu, ostavljao je trag dima za sobom i i pre rušenja su se čuli čudni zvuci, rekli su očevici.

Malka Galato, farmer na čiju je zemlju avion pao, rekao je Rojtersu da je video male predmete koji su izgledali kao papir kako ispadaju iz aviona.

Avion je pravio čudnu buku i napravio je iznenadan zaokret pre nego što se srušio, dodao je Galato.

Avion je pokušao da se popne pre nego što je napravio oštar zaokret i srušio se, dodao je drugi svedok, farmer Tamirat Abera.