Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je kako planira uskoro da pošalje kopnenu vojsku na sever Sirije, javlja televizija NTV.


Sada se naši borbeni i izviđački dronovi i helikopteri nalaze u regionu (na severu Sirije). Nastavlja se prebacivanje vojske na granicu. Uskoro očekujemo da naše kopnene snage tamo uđu“, izjavio je Erdogan.


Kako prenosi Sputnjik, sutra se očekuje dolazak turskog predsednika u Moskvu, gde će razgovarati sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o situaciji u Idlibu, saopštio je Kremlj.

PROČITAJTE JOŠ: Šta Erdogan može, a šta sme u Siriji


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da je Turska vrlo blizak partner i saveznik Rusije.

PUTIN I ERDOGAN RAZGOVARALI O SITUACIJI U SIRIJI

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je u razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom istakao da razume zabrinutost zbog dešavanja u Siriji, ali je pođednako zabrinut zbog novih napada miilitanata iz Idliba.

Kako je saopštio Kremlj, Erdogan je rekao Putinu da su napadi sirijske vojske, koju podržava Rusija, na severozapadu Sirije izazvali humanitarnu krizu i pretnju po nacionalnu bezbednost Turske, prenosi Rojters.

"Putin je više puta rekao da razume zabrinutosti turskog kolege. Ali istovremeno predsednik ostaje zabrinut zbog pokretanja akcija terorističkih elemenata iz Idliba koji moraju biti uništeni", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.