PORESKA službenica živa je spaljena u ponedeljak, u kancelariji u južnoj indijskoj državi Telangana, zbog imovinskog spora, prenosi BBC. Vajdžaja Redi (37) preminula je na mestu napada, a jedan od dvoje povređenih kolega, kojeg je vatra zahvatila dok je pokušavao da je spase, umro je u utorak.

Osumnjičeni za zločin K. Sureš (37) je takođe zadobio opekotine i posle ukazane pomoći je priveden.

Incident se dogodio oko 13:30 sati po lokalnom vremenu, kada se Redijeva vratila sa sudskog ročišta. U kancelariji ju je sačekao i Sureš, koji inače živi u susednom selu i njegova porodica vodi imovinski spor oko zemljišta.

U jednom trenutku začula se vriska i njeni saradnici su pokušali da uđu u kancelariju, ali su vrata su bila zaključana iznutra. Plamen se širio neverovatnom brzinom a oni su pokušavali da provale.

- U jednom trenutku Vajdžaja je uspela da otključa vrata i izađe. Pokušali smo da odvučemo Sureša. Ona je ležala na podu, vrištala je i zapomagala, a vatre je bilo svuda - rekao je policji jedan od saradnika pre nego što je umro.

PROČITAJTE JOŠ - Treća devojka silovana i spaljena za nedelju dana

Očevidci kažu da je Sureš istrčao iz zgrade s opekotinama. Policija ga je zatekla kako hoda ulicom i odvela ga u bolnicu.

- Vodimo imovinski spor, ali to smo rešavali brat i ja. Ne znam zašto je Sureš otišao poreskoj službenici - rekao je Surešov otac, Krišna.