U PUCNjAVI koja se dogodila u ponedeljak pola sata pre ponoći, u naselju Sutivan kod Bijelog Polja, ubijen je državljanin Srbije Željko Pavkov (47) iz Srbobrana, dok je teško ranjen Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna. Zbog ovog zločina uhapšen je Elvis Ćatović (32), koji se tereti da je u blizini svoje kuće otvorio vatru na dvojicu muškaraca.

Prema prvim informacijama iz istrage, Srbi su ilegalno ušli u Crnu Goru u nameri da likvidiraju Ćatovića. Elvis je, kako se pretpostavlja, pucao u samoodbrani, a tokom obračuna i on je pogođen. Srećom, nije životno ugrožen.


PROČITAJTE JOŠ:
PUCNjAVA U PODGORICI: Ubijen suvlasnik diskoteke "Beagle"

Lazić je posle pucnjave hitno prevezen u Opštu bolnicu u Bijelom Polju, a zatim u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

- On je ranjen u predelu grudi. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno - saopšteno je danas iz Kliničkog centra.

Ćatović je posle ukazane pomoći prebačen u zgradu Centra bezbednosti Bijelo Polje. Odatle je, posle davanja izjave, predat zameniku višeg državnog tužioca u Bijelom Polju Milici Rmandić. On je na kraju uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posledicom u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema onome što se zna o Ćatoviću, reč je o čoveku koji je intenzivno bio u kontaktu sa nekim bezbedonosno interesantnim osobama iz ovog grada. Nedavno, njega je novinarska ekipa jednog bjelopoljskog portala prijavila policiji za pretnje i uznemiravanje, ali koliko je poznato, on zbog toga nije snosio nikakve sankcije.

Ubijeni Željko Pavkov je u Srbobranu bio poznat kao čovek koji živi na ivici zakona, ali su mnogi za njega govorili da je dobar drug. Bio je član Crvenih beretki. Učestvovao je na ratištima u Kninu i na Kosmetu 1999. godine, a ranjen je u Vukovaru. Kad je pre nekoliko godina saznao da mu je poginuo drug na Kosmetu, iz osvete je u pijanom stanju stavio pištolj i pucao u usta Albancu iz Srbobrana, vlasniku lokalne ćevabdžinice, koji je pukom srećom ostao živ. Željko je zbog toga bio pet godina u zatvoru, a Albanac se odselio iz Srbobrana. Zbog nekih kriminalnih radnji, Željko je šest meseci proveo i u zatvoru u Švedskoj.


PROČITAJTE JOŠ:
Đurđevo je Marija ispratilo pesmom (FOTO+VIDEO)

PIŠTOLj SA PRIGUŠIVAČEM

NA mestu pucnjave obavljen je uviđaj, a nedaleko od tela Pavkova, kako saznajemo, pronađen je i oduzet pištolj "Vzor", kalibra 7,65 milimetara sa prigušivačem.