U PODGORIČKOM Višem sudu za 27. avgust je odloženo ispitivanje zaštićenog svedoka kodnog imena Jadranko Jonski, koji svoj iskaz daje u istražnom postupku protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića i albanskog državljanina Erogena Brajovića. Tehnički je sve bilo spremno da se Jonski s nepoznate lokacije uključi i svedoči putem video-linka ali procesno ipak nije bilo uslova za ovu istražnu radnju.

Pročitajte još - Uhapšene još dve osobe iz crnogorske kriminalne grupe

- Saslušanje svedoka odloženo je iz formalnih i procesnih razloga s obzirom na to da jednom od okrivljenih u ovom posupku nije na adekvatan način obezbeđena obavezna odbrana na koju ima pravo - kazao je advokat Miloš Vuksanović, branilac prvoosumnjičenog Radulovića.

Drugi razlog je, kako saznajemo, taj što nije doneta odluka o spajanju predmeta formiranog protiv Radulovićevog maloletnog sina, s predmetom koji je formiran protiv kriminalne grupe njegovog oca. Zato je sudija za istragu Miroslav Bašović doneo odluku da Jonski putem linka svoj iskaz da već sledećeg ponedeljka. Branioci osumnjičenih ističu da nisu upoznati sa onim što je Jonski do sada pričao istražiteljima.

ČLANOVI OSIM Mandića, Radulovićevu grupu čine njegov sin Željko, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Radoje Preradović, Miladin Dedović, Stefan Radulović, ali i Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović, koji su u bekstvu. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

- Ne znam šta možemo očekivati od iskaza ovog svedoka. Za nas je to sada velika nepoznanica tako da ćemo se sa njegovim iskazom i svim onim što on ima da kaže upoznati prilikom saslušanja - dodao je advokat Vuksanović.

Jonski na osnovu čijeg svedočenja su istražitelji razotkrili kriminalnu organizaciju i time uspeli da spreče izvršenje još nekoliko likvidacija, razotkrio je u celosti i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca. Osoba koja je pomogla u ovom zločinu, prema njegovim tvrdnjama, jeste osumnjičeni Nikola Mandić. Navodno je upravo Mandić osoba koja je Radulovića povezala za "škaljarskim" klanom.

Zaštićeni svedok je do sada istražiteljima detaljno ispričao kako je funkcionisala Radulovićeva grupa. Na spisku za odstrel ove kriminalne grupe navodno su bili i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbednost Duško Golubović i Zoran Lazović, ali i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin. I ako to ne stoji u naredbi, potvrđeno nam je da je navedena grupa planirala i ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.