ZBOG osnovane sumnje da je počinio krivična dela trgovine ljudima, silovanje i pokušaj silovanja, veće Apelacionog suda Crne Gore odlučilo je da D.K. iz Nikšića ostane do daljeg u pritvoru. Iza rešetaka će da ostane i njegova nevenčana supruga R. M. kojoj Više državno tužilaštvo u Podgorici na teret stavlja da je počinila krivična dela trgovine ljudima i pomaganje krivičnog dela silovanje i pokušaj silovanja.

D. K. se tereti da je devojčicu od 12 godina, čiji je očuh, u dva navrata silovao. Bezdušna majka R. M. je, kako piše u zahtevu za sprovođenje istrage, podvodila devojčicu za novac...

Nečuveno seksualno zlostavljanje devojčice otkriveno je 17. marta prošle godine, kada je devojčica policiji prijavila silovanje. Lekari su potvrdili navode devojčice o silovanju, pa je monstruozni tandem završio u policiji, a vrlo brzo u zatvoru. Prvo je uhapšen D. K. a „češljanjem“ telefona R.M. istražitelji su bili suočeni sa gotovo nezabeleženim zločinom u svojoj praksi - utvrđeno je da je majka bila makro svojoj kćeri i da ju je podvodila za novac.

PROČITAJTE JOŠ - Godinama silovao i podvodio pastorku, majka sumnjala, ali nije prijavila?

Pažljivo sklapajući kockice nedela, istražitelji su došli i do još nekoliko neoborivih dokaza koje su govorili o nedelu majke monstruma, pa je R. M. 11. jula prošle godine uhapšena. Odmah joj je određen istražni pritvor i poslata je u zatvor u Spužu u kome će ostati do daljeg, jer je za ovo krivično delo predviđena zatvorska kazna od najmanje deset godina.

Nikšićaninu je pritvor produžen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a nesavesna majka je takav tretman zaslužila zbog opasnosti od ponovnog podvođenja ćerke. Osnov pritvora je bio u činjenici da je on bio neophodan zbog nesmetanog vođenja postupka.

PROČITAJTE JOŠ - PREDSTAVLjAO SE KAO PRIJATELj, POKAZAO KAO ZVER Obljubio dete pa joj pretio da ćuti!

Prvostepeni sud je ukazao da postoje konkretne okolnosti da bi oni, ukoliko se nađu na slobodi, ponovili krivično delo, pa se produženje pritvora pokazuje opravdanim - deo je odluke veća Apelacionog suda. Veće smatra da bi puštanje na slobodu D. K. i R.M. bilo opasno po devojčicu, posebno zbog činjenice da bi osumnjičeni lako mogao da ostvari kontakt sa njom, a daje majka na štetu deteta od 12 godina u kratkom vremenskom period počinila više krivičnih dela, što ukazuje na upornost i visok stepen kriminalne volje.