PODGORICA - Službenici obezbeđenja od početka godine sprečili su unošenje oko 100 mobilnih telefona u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Iz Zavoda su saopštili da je službenik u podgoričkom Istražnom zatvoru u sredu prilikom redovnog obilaska i pregleda terena pronašao manji paket u kojem su se nalazila dva mobilna telefona.

"O navedenom događaju Uprava Zavoda obavestila Upravu policije-Odelenje bezbednosti Danilovgrad, u cilju preduzimanja radnji i mera iz njihove nadležnosti, piše u saopštenju.


PROČITAJTE JOŠ:
Utajili 225.000 evra

Dodaju da je sprečavanje unosa nedozvoljenih stvari i otkrivanje načina unosa nedozvoljenih stvari konstantan zadatak nadležnih službi Zavoda koje preduzimaju sve radnje i mere kako bi se ova negativna pojava svela na najmanju moguću meru.

"Službenici obezbeđenja od početka godine sprovedenim kontrolama, pretresima, prikupljenim informacijama i drugim koordinisanim aktivnostima pronašli oko 100 mobilnih telefona. Time je sprečeno da telefoni dođu u posed uhapšenih osoba, piše u saopštenju.

Iz ZIKS-a su poručili da će i dalje kontinuirano i posvećeno raditi na eliminisanju svih pojava koje na bilo koji način ugrožavaju ostvarivanje osnovne funkcije Zavoda, odnosno bezbednost uhapšenih.