OPOZICIJA sprema bojkot izbora u opštini Tuzi zakazanim za 3. mart, prvim višestranačkim izborima u ovoj dosadašnjoj gradskoj opštini, saznaju "Novosti" od najozbiljnijih opozicionih partija.

- Demokratski front neće nastupati niti predavati svoju listu za izbore u opštini Tuzi - kazao nam je u ponedeljak, u ime najjače političke grupacije u Crnoj Gori, portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević, koji je obrazložio ovakav stav koalicije rečima da ne žele da daju legitimitet niti važnost tim izborima. - Posebno u odnosu na procese koji su u toku, a koji se tiču ogoljavanja delatnosti Mila Đukanovića u proteklom periodu, koje dokumentuje njegov doskorašnji partner Duško Knežević.

Iz Demokratske Crne Gore nisu u ponedeljak odgovarali na pitanje o učešću te partije ili koalicije "Za 21. vek", koju tvore sa građanskim pokretom URA. A signal da na izborima neće učestvovati ni SNP, koji je redovno imao svoje odbornike u skupštini Gradske opštine Tuzi, dao je i lider te partije Vladimir Joković.

ČESTITKA METE - UZ ŽELjE za uspeh u izbornoj trci, uveren sam da je ovaj dogovor korak u pravom smeru za pobedu i usmeravanje opštine Tuzi kroz saradnju, ali i suživot s Crnogorcima i drugim narodima. Ovako je albanski predsednik Iljir Meta čestitao na svom fejsbuk-profilu albanskim partijama sklapanje koalicije, kojoj je on "kumovao".

- Ništa nećemo uraditi bez dogovora sa ostalim opozicionim partijama i koalicijama - kazao je Joković za naš list.

Na biračkim listama u Tuzima sigurno neće biti ni Prave Crne Gore, partije koja je u rapidnom uzletu.

PROČITAJTE I:NAJAVA IZ DEMOKRATSKOG FRONTA: Predložićemo kolegama iz opozicije pokretanje postupka razrešenja Đukanovića

- Zaista bi bilo tragikomično da se usred afera "Koverat", "Atlas" i drugih, koje su za nama, ali i kojih će biti još, pojavimo na lokalnim izborima. Nama u partiji i celoj opoziciji sada najmanje trebaju izbori. Više su nam potrebni druženje i izlazak na ulice - ističe lider Prave Marko Milačić.

Zasada je sigurno da će se na lokalnim izborima naći ujedinjeni Albanci - Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca, koji su formalizovali koaliciju nedavno sklopljenu u Ulcinju, gde ih je sve okupio predsednik Albanije Iljir Meta, zajedno sa albanskim ministrima i funkcinerima u crnogorskom vrhu, naravno, i iz vladajućeg DPS, koji će, nema dileme, istrčati na teren u Tuzima.

Sastanak prilikom nedavne posete Iljira Mete Foto fejsbuk

- Koaliciju vidimo kao istorijsku priliku i verujemo da ćemo preuzeti lokalnu vlast od DPS - saopšteno je iz albanske koalicije.

Za izbore u opštini Tuzi listu su prve predale Socijaldemokrate, član vladajuće koalicije na državnom i gradskom novou, a to će, bez ikakve sumnje, uraditi i koalicioni partner Bošnjačka stranka.