Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački, prvostepeno osuđen zbog krađe zlata i novca iz policijskog sefa, predao se pošto je dva dana bio u bekstvu.

Pročitajte još: AFERA KOJA POTRESA HRVATSKU: Šef policije pobegao policiji

On se sinoć posle 22 časa pojavio pred zatvorom u Remetincu i predao pritvorskom nadzorniku, preneli su jutros hrvatski mediji.

Dolački je pre tri dana na sudu u Zagrebu osuđen na šest godina zatvora, ali se nije pojavio na izricanju presude, čime je izbegao da odmah bude odveden u istražni zatvor budući da je osuđen na zatvorsku kaznu dužu od pet godina. Policija je potom za njim raspisala poternicu, jer nije pronađen na poznatim adresama.

Pročitajte još: SKANDAL: Policajka ukrala bundu, pa dobila tri meseca zatvora (VIDEO)

Jedan od njegovih advokata Veljko Miljević rekao je novinarima da veruje da on nije u bekstvu, već da je "u stanju šoka" i da je očekivao oslobađajuću presudu.

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački u utorak je proglašen krivim i prvostepeno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe novca i zlata iz policijskog sefa. Novac i zlato dosad nisu pronađeni.

Ukoliko presuda postane pravosnažna, Dolački će morati da vrati 3,3 miliona kuna.

Optužnica ga tereti da je u aprilu 2016. lažirao provalu u sef u centrali policije u Zagrebu u kojoj su se nalazili privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, kako bi prikrio da je od februara 2015. do aprila 2016. iz njega ukrao oko dva kilograma zlata, 290.000 evra i 640.000 kuna (oko 87.000 evra).

Dolački je uhapšen i smenjen krajem aprila 2016. Zbog te afere tada su s funkcija otišli i direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih službenika.