OVDE je reč o fabrici koja će doprinositi rastu naše ekonomije i proizvodnji koja će zameniti uvoz kisele vode u vrednosti od blizu osam miliona evra. Taj će novac ostajati u našem privrednom sistemu i doprinositi razvoju i boljem standardu. Vlada pokazuje ovim činom da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale.

Ovo je u sredu kazao predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode "Bjelasica Rada".

- Pre nešto više od dve godine u razgovoru sa radnicima obećao sam da ćemo naći načina da im isplatimo neisplaćene zarade, povežemo radni staž i obezbedimo otpremnine. Ali isto tako da će država uraditi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju - kazao je Marković. - Osećao sam tada da mi ne veruju; nije verovala verovatno ni bjelopoljska javnost. Ova vlada je ustupila svoje potraživanje od 280.000 evra radi isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbedila i 576.000 evra radi povezivanja staža bivšim zaposlenim radnicima "Bjelasica Rade".

PROČITAJTE JOŠ - "Suza" kupila "Bjelasica-Radu"

Marković je istakao da je čitav projekat oplemenila kompanija "Vater grup" iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem.

- Vođeni time, podigli su ovu fabriku, pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremeniju opremu i tehnologiju. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje "Rade", otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mesta. I dodatno - valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje poseduje ovaj kraj - kazao je Marković.

GOSTI

SVEČANOM otvaranju fabrike prisustvovali su potpredsednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, predsednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsednik PKCG Vlastimir Golubović.