Katica Rođak, supruga Josipa Rođaka, koji je juče bacio četvoro dece sa prvog sprata kuće na Pagu, rekla je da ništa nije naslućivalo na tragediju, ali da njen muž nakon jezivog čina više neće moći da priđe deci.

- Ja nisam ni slutila šta će se dogoditi. On je mene ujutro u 5.56 sati pitao da li spavam. Ja sam se okrenula i valjda sam zaspala. Mislila sam da se on digao jer svako jutro ode u prodavnicu po hleb. Onda sam čula krik. Mislila sam da je mala pustila na mobilnom neki video. Kad je on došao u sobu videla sam da je uhvatio za ruku A. (devojčicu koja je najteže povređena) i nosio je. Mislila sam da je nosi u dnevni boravak. On se vratio unutra i mrtav hladan mi rekao: 'Ja sam ubio decu' - ispričala je Katica.

Majka je onda počela vikati: "Ku*vin sine"!

Vedrana Rudan: Zašto je u Hrvatskoj bacanje dece preko balkona zločin, a silovanje dečice širenje mira i dobra?

Ja sam mu rekla: "Monstrume, kuda sada bežiš?!" On je nakon toga otišao u policiju i prijavio se. Ne mogu mu to oprostiti - priseća se Katica.

Ispričala je kako njen suprug nije ranije zlostavljao decu.

- Bio je ok. Šta mu je juče puklo, ja ne znam. Nismo se ni svađali niti ništa - rekla je, a na pitanje da li je dolazio Centar za socijalni rad, odgovorila je:

- Centar je dolazio zbog moje najstarije ćerke. Bilo je malo problema.

Rekla je da njen muž više nikad neće videti decu.

Devojčica koju je otac bacio s balkona prevezena u Zagreb, jednomesečni pritvor Josipu Rođaku

- Pristupa kod dece njemu više nema! K deci više neće doći. Mene mala pita: mama, je l' će tata doći živeti s nama? Ja sam rekla ne. Jer boje ga se, doživeli su traumu. Na beton ih je bacio! Ajde da je bila trava barem, možda ne bi bile tolike povrede, ali beton... Uzeću advokata, on više nikad neće imati pristupa deci - rekla je ona.

Odgovorila je i na navode da je zanemarivala decu.

DECA PADALA ŠEST METARA: Detalji jezivog zločina na Pagu

- Za klevete koje neki susedi pričaju, tužiću ih! Sve one koji su lagali i srali! Da su deca zanemarena, to sam sve čula, da sam neodgovorna majka i da se svašta o meni priča. Zna i gospodin Bernardo (gospodin u čijoj kući žive) da ih kupamo i da su uvek u čistome, neka oni pometu pred svojim pragom pa neka o drugima pričaju. I direktorka škole neka pričepi jezičinu, nešto je rekla da je mala zanemarena - rekla je majka.

(24.sata.hr)