I RADNICI hercegnovskog Komunalno-stambenog preduzeća i privatnici u ovom periodu intenzivno uređuju zelene površine, ali mnogi otpad odlažu pored kontejnera, što ostavlja ružnu sliku. Iz Službe komunalne policije zbog toga apeluju na građane da otpad odlažu na propisan način i uz njihovu asistenciju, u protivnom su zaprećene novčane kazne, za građane čak 500 evra.

- Za mesec su radnici Komunalno-stambenog sakupili 109 tona komunalnog otpada. Problem je što se ogromne količine ostavljaju uz kontejnere ili na skrivena mesta - kazala je direktorka KSP Jasmina Konjević i podsetila da zeleni otpad mora da ide na pretovarnu stanicu, da se kamion premeri i posle toga otpad odveze na deponiju Tisove grede.


PROČITAJTE JOŠ - KOMUNALCIMA PUNE RUKE POSLA: Kazne “dilerima smeštaja” pojačale budžet Herceg Novog


- Građani mogu da pozovu i komunalno preduzeće da mi prevezemo zeleni otpad - kaže Konjević. - Zeleni otpad ne mora da se izbaci pored kontejnera, može da se drži u dvorištu i mi ćemo po pozivu doći da ga pokupimo, samo je potrebno da lokacija bude pristupačna.

Službenici komunalne policije i inspekcijskog nadzora obavljaju pojačanu kontrolu, kaže načelnica ove službe Marija Andrić.

- S obzirom na to da smo na terenu upozoravali da se otpad odlaže na propisan način u narednom periodu, sve koji se ne budu pridržavali propisa, novčano ćemo sankcionisati - poručila je Andrićeva.