Zijad Nurković (24) iz Rožaja, blizak klanu Alana Kožara, ubijen je u Španiji, potvrđeno je iz crnogorske policije.


Na njega je pucala za sada nepoznata osoba u španskom mestu u blizini Malage, dok je bio u vozilu sa suprugom (20) i dvogodišnjom kćerkom. On je kako se saznaje sa porodicom bio u Španiji turistički. Ranjen je u četvrtak uveče u glavu i bio je u komi do petka, priključen na aparate, ali lekari nisu uspeli da se izbore za njegov život.


Crnogorska policija obaveštena je o likvidaciji i već je kolegama iz Španije pružila određena saznanja o Nurkoviću. Vest o ovoj likvidaciji objavio je i španski portal Espanjol, ali nije saopštio identitet osobe koja je ubijena. Kako su naveli, muškarac (24) je ubijen kada je vozilom putovao sa suprugom i ćerkicom.


Španske vlasti pokušavaju da dođu do ubice i razjasne pod kojim okolnostima se dogodila likvidacija, kao i motiv zločina. Ovaj španski portal piše da se ispituju sve mogućnosti, ali da sve ukazuje da se iza zločina kriju poslovi sa drogom.


Nurković je poznat policiji i važio je za bliskog saradnika Alana Kožara, koji je inače čovek od poverenja klana Luke Bojovića. Za Kožarom policija traga zbog pokušaja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića.


PROČITAJTE I: POSLE PUCNjAVE U ŠPANIJI: Preminuo Crnogorac blizak klanu Alana Kožara


KO JE ALAN KOŽAR?


Kožar je čovek od poverenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji se sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe i pripremanje ubistva Slobodana Šaranovića.


Inače, ubistvom Branislava Šaranovića, Slobodanovog mlađeg brata u oktobru 2009. u Beogradu, počeo je krvavi rat između porodica Šaranović i Bojović. Kožar je označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru. Rukovodstvo nad grupom je preuzeo nakon što je u saobraćajnoj nesreći 2013. godine poginuo Luka Đurović, koji je prvenstveno važio za prvog čoveka Luke Bojovića. Kožar je pušten iz zatvora nakon šest meseci odlužene kazne i devet meseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela "Splendid" u Bečićima, kao i za pokušaj iznude biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.


Ubistvo Slobodana Šaranovića po nalogu Luke Bojovića trebalo je da realizuje Nišlija Milan Dinić u decembru 2016, ubrzo nakon što je Šaranović pušten iz pritvora u Spužu, gde je bio zbog optužbi da je organizovao likvidaciju Lukinog mlađeg brata Nikole Bojovića.


Međutim, kako je utvrđeno u istrazi, Dinić nije mogao da ga ubije, već je predao Šaranoviću oružje iz kojeg je trebalo u njega da ispali smrtonosne hice. Tri meseca kasnije, Šaranović je ipak ubijen ispred svoje kuće u budvanskom naselju Dubovica. Za Kožarom je u februaru ove godine raspisana crvena poternica, prenosi Blic.