DEMOKRATSKI front upozorava na opasnost da Crna Gora može biti isključena iz Interpola zbog Milivoja Katnića, glavnog Specijalnog državnog tužioca, nakon objavljivanja crvene Interpolove poternice za izraelskim državljaninom Joramom Frigom.

- Tražeći od Kipra da izruči Jorama Friga, Milivoje Katnić je zloupotrebio službeni položaj obmanjujući kiparske nadležne organe da je ovaj Izraelac optužen u slučaju terorizma u pokušaju na način što je zajedno sa Šišmakovim i Popovim učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije koja je imala za cilj rušenje ustavnog poretka i ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića - navode frontovci u svom saopštenju.

U Demokratskom frontu ističu da je čitava crnogorska i međunarodna javnost imala priliku da u dve godine i šest meseci jasno uoči da Joram Frig nije optužen za pokušaj terorizma na dan izbora, da se ne nalazi u optužnici, i da ga čak nema ni u obrazloženju optužnice.

Pročitajte još: KATNIĆ O DUŠKU KNEŽEVIĆU: Oštetio državu za desetine miliona

- Na ovaj način je Milivoje Katnić zloupotrebljavajući Interpolovu poternicu još jednom pokušao da falsifikujući naredbu o proširenju istrage donetu u januaru 2019. godine, prevari tužilaštvo Kipra, kao što je to već radio sa Ministarstvom pravde Sjedinjenih Američkih Država, dostavljajući im u nekoliko navrata falsifikovanu dokumentaciju - ukazuju iz Demokratskog fronta.

NIJE U OPTUŽNICI

PO Milivoju Katniću, kriminalnu organizaciju su zajedno formirali Šišmakov (Rus), Popov (Rus), Asad (Amerikanac oslobođen iz UAE po poternici SDT) i Frig (Izraelac oslobođen sa Kipra po poternici SDT). Ali u optužnici iz aprila 2017. godine nijednim slovom se ne spominje američki i izraelski državljanin - ističu iz DF.