PRESUDU Vrhovnog suda kojom su Ljubo Vujadinović, Alen Kožar, Saša Boreta i Ljubo Bigović za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića osuđeni na po 30 godina zatvora, Ustavni sud Crne Gore je ukinuo. Razlog je, kako se navodi, jer je ovoj grupi povređeno pravo na pravično suđenje i u razumnom roku. Tako će proces biti vraćen na ponovni postupak Višem, Apelacionom i Vrhovnom sudu. Ova odluka je doneta u utorak, na sednici Ustavnog suda većinom glasova sudija. Obrazloženje ove odluke biće objavljeno u "Službenom listu" Crne Gore.

PROČITAJT JOŠ - POSLE PUCNjAVE U ŠPANIJI: Preminuo Crnogorac blizak klanu Alana Kožara


- Ovo je bacanje prašine u oči. Ja im ne verujem. Jedno je sigurno, neću dozvoliti ponovno suđenje, ni po cenu sopstvenog života - poručila je Slavica Šćekić, sestra ubijenog Slavoljuba. - Na sve moguće načine pokušavali su da oslobode ubice mog brata. Tokom suđenja, bilo je raznih opstrukcija, presuda je ukidana više puta. Dva puta se pokušavalo da se izmeni Zakon o amnestiji, kojim bi se amnestirale ubice mog brata. I sada, opet, novi pokušaj oslobađanja ubica preko Ustavnog suda. Ne odgovaram za svoje postupke, pašće mi mrak na oči, a onda, a onda sam u stanju da pokrenem i preduzmem svašta, baš svašta.

Načelnik Uprave za opšti kriminalitet u MUP-u Crne Gore Slavoljub Šćekić (46) ubijen je u sačekuši 30. avgusta 2005.godine, ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi. Reč je o čoveku koju je imao blistavu karijeru, a glavom je platio u trenutku dok je učestvovao u istragama najvećih ubistava u Crnoj Gori, počev od njegovih kolega Gorana Žugića i Darka Belog Raspopovića, kao i Duška Jovanovića, urednika lista "Dan". Šćekić je kobne noći, jedan sat iza ponoći, došao kući službenim vozilom. Izašao je i krenuo ka ulazu kuće kada je ubica sa oko 25 metara daljine u njegova leđa ispalio dva kratka rafala. Smrtno ranjeni Slavoljub pao je u lokvi krvi gotovo na kućnom pragu.