Više državno tužilaštvo u Podgorici proverava navode iznete u tekstu koji je juče objavljen na portalu IN4S o navodnom incidentu u OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici kada su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici povodom teksta objavljenog na portalu IN4S 28. juna pod naslovom ''Skandalozno: Hrvatski pir u OŠ ''Dragiša Ivanović'' - mrš'', Srbi, napolje'' preduzima sve mere i radnje u cilju provere navoda iznijetih u tekstu", saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva, prenosi RTCG.


PROČITAJTE JOŠ: NAPADNUTI SRPSKI ĐACI U PODGORICI: Marš Srbi napolje, Crnom Gorom upravljaju Hrvati; Škola demantuje (FOTO)

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, kako su kazali, tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, preduzeti sve mere i radnje propisane zakonom.

Juče se oglasila i crnogrska vlada koja je osudila, kako tvrdi, lažne medijske napise koji imaju za cilj širenje mržnje i netrpeljivosti, izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u jednoj podgoričkoj školi, te pozvala tužilaštvo da odlučno reaguje.

Lažnu informaciju je, kako se navodi, objavio podgorički portal IN4S, kao "osmišljenu propagandu usmerenu protiv Crne Gore i svih njenih građana".


Foto IN4S