PLjEVLjA – Saplićući se iz dana u dan o sopstvene gluposti, potpuno izgubljeni i nesposobni da odgovore na bilo kakve rizike iz Elektroprivrede su od prvog dana počeli sa potpuno kontradiktornim tvrdnjama, oko pomora ribe u rekama Vezišnici i Ćehotini, saopštili su iz „Pokreta za Pljevlja“.


Pročitajte još: Inženjer iz TE Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe


-Kada se desio ekološki terorizam u Vezičnici i Ćehotini, direktor i rukovodstvo TE Pljevlja su odmah, nemušto, pokušali da objasne da oni „siroti“ pojma nemaju o tome. Nekakav tamo ventil, ko zna gdje i ko zna kako, otvorio se sam ili od strane nekog nedobronamernog građanina, putnika namernika i sl. Za dlaku taj nesrećnik, u svojstvu NN lica, nije dobio i krivičnu prijavu. Najlakše bi valjda bilo tako, zar ne? U državi u kojoj desetine građana, u po bela dana, pobiše NN lica, nije nikakvo čudo da se jedno takvo okrivi i za pomor ribe-kazali su iz „Pokreta za Pljevlja“.

Oni podsećaju da su pod velikim pritiskom javnosti i u strahu od budnog oka evropskih partnera i uvidevši da im prva verzija objašnjenja ne može proći ni kod osnovaca, stvar je preuzeo lično Milutin Simović, kako kažu, svemogući koordinator za Pljevlja po svim pitanjima, od referenduma pa do riba, krupnih i sitnih.

- Obećava nadoknadu štete i poribljavanje mrtvih reka. Što se tiče odgovornosti, dešava se veliki napredak. Radnik i inženjeri su priznali da su tamo nešto „čačkali“ oko ventila na drenažnoj cevi, tako da NN lice sada može da odahne. Opet ništa čudno. U državi u kojoj za četrdeset i šest ljudskih života iz voza smrti, okrive samo mašinovođu, ovo je čak i napredak-kazali su iz „Pokreta za Pljevlja“ dodajući da su nas oslobodili i „prvog odgovornog“, direktora TE, inače Pljevljaka, velikodušno mu prihvatajući ostavku iako nije kriv, stvorivši time neophodne pretpostavke da na njegovo mesto imenuju nekoga iz Podgorice ili Nikšića.


Ispusni ventil,Foto SRK Lipljen


- Da je DPS i hobotnica oko njega, najveći neprijatelj ove sredine, saopštio je bez imalo uvanja pred licem celokupne javnosti i dojučerašnji predsednik opštine, Mirko Đačić. Saopštio je i da je od 175 miliona evra prihoda Rudnika i TE Pljevlja, opštini pripalo dva miliona i 600 hiljada. Veliko im hvala i na tome, nijesu trebali pregoniti. Budemo li, dragi sugrađani i sugrađanke, ovo zlo trpljeli još koju godinu i čekali „remont“ vladajuće partije, neće nam trebati ni to-zaključili su iz „Pokreta za Pljevlja“.