Predsednik skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin boravili su prethodnih dana u Gusinju u Crnoj Gori, gde su prisustvovati manifestaciji „Dobrodošli u albanske Alpe“, koja se održava u selu Vusanje.

Veselji je fotografije iz gusinjskog kraja podelio na društvenim mrežama.

„Osim retkog šarma ovih planina, ovo putovanje je bilo još lepše zahvaljujući velikodušnim planinarima koji nam nisu dozvolili da nastavimo svoj put, a da se ne poslužimo sa njihovim jogurtom, mlekom i sirom. Pozivam sunarodnike iz dijaspore da se dođu ovde na odmor, u albanske Alpe“, napisao je Veselji na Fejsbuku.


On je takođe istakao da je Kosovo posebno zahvalno na doprinosu sinova i kćeri Plava i Gusinja umetnosti, obrazovanju, nauci, kulturi zdravstvu, ekonomiji, politici i svim ostalim društvenim oblastima.

„Rekao sam mnogim ljudima na ovom skupu da Kosovo ovoj zemlji duguje mnogo, a jedan od najvećih dugova je izgradnja puta Dečani—Plav. Obećao sam im da ćemo morati vrlo brzo da otplatimo taj dug, ubrzavajući posao da bi se planine koje su nas razdvojile što prije presjekle tunelom koji bi nas povezao kao nikada do sada. Takođe sam ih uverio da što se više Kosovo konsoliduje, to više mogu pomoći mojoj braći i sestrama iz Plava i Gusinja“, napisao je Veselji.

Kontroverzni predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji je nedavno poručio da se pola teritorije koja se zove Sandžak nalazi pod okupacijom Srbije, a pola pod okupacijom Crne Gore, takođe je na Fejsbuku podijelio fotografije sa manifestacije.