Komandant školskog broda-jedrenjaka Mornarice Vojske Crne Gore ''Jadran'', kapetan korvete Zoran Ivanovski, smenjen je sa tog položaja i dužnost komandanta je predao kapetanu korvete Goranu Pajoviću.

To je ''vojni epilog'', velike afere koja je izbila 19 aprila ove godine, posle otkrivanja tovara od 60 kilograma kokaina i dva pištolja obrušenih serijskih brojeva u utrobi ''Jadrana'', koga je na brod uneo jedan uhapšeni podoficir, koji je bio u dosluhu sa kotorskim narko klanovima.

Kokain je trebalo da bude iskrcan na plovidbi ''Jadrana'' do Istanbula i Pireja, koja je na nekoliko dona odložena posle otkrivanja narko tereta...

Zbog sumnje da su umešani u šverc kokaina vrednog više od pet miliona evra u uličnoj prodaji, uhapšeni su podoficiri Duško Radenović i Miloš Kulić i Radomir Osmajić iz Tivta. Za učešće u ovom poslu osumnjičeni su Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bekstvu.


PROČITAJTE JOŠ: CRNOGORCI DEMANTUJU: Ne koristimo vojna skladišta za kokain

Ivanovski je prvi viši ofocir Vojske Crne Gore koji je snosio odgovornost zbogdogađaja koji je izazvao veliko uznemirenje u javnosti, a interesantno je da je on u maju 2018 godine preuzeo dužnost komandanta ''Jadrana'' upravo od Pajovića.

Zoran Ivanovski će vojnu službu nastaviti u komandi Mornarice VCG u Baru.