PLjEVLjA – Akcija spašavanja 41-og povređenog putnika iz udesa koji se nedavno desio kod Termoelektrane Pljevlja bio konkretan povod da predsednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović poseti Službu zaštite i spašavanja i zaposlenima uruči novčane nagrade.


Nezgoda se dogodila 27. jula oko ponoći kada je autobus preduzeća „Glušica prevoz“ iz Nikšića nakon sudara sa automobilom marke „mercedes“, sletio s puta u blizini TE Pljevlja.


Brzom akcijom pripadnika Službe zaštite i spašavanja, pripadnika Hitne medicinske pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova svih 39 putnika kao i dvojica povređenih u automobilu su spašeni i prevezeni u pljevaljsku bolnicu.


Težak, odgovoran i pre svega rizičan posao vatrogasaca, kako ih svi kratko nazivaju, ne ogleda se samo na gašenju požara nego su to i mnoge situacije kada su životi ljudi i njihobva imovina u opasnosti. Ispit sposobnosti izdržljivosti i požrtvovanja zaposleni u pljevaljskoj Službi zaštite i spasavanja položili su više puta. Međutim, svoj pun doprinos poslu zbog koga i postoji ova služba, pokazali su u noći 27. jula kada se kod Termoelektrane Pljevlja desio težak udes.


Pročitajte još: Požar u pljevaljskoj tv izazvao vatromet


To je prepoznao i predsednik opštine Pljevlja Igor Golubović koji je doneo odluku da nagradi 35 pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja koji su u noćnim uslovima, po lošem vremenu, izveli izuzetno uspešnu akciju spašavanja, prevoženja i zbrinjavanja povređenih putnika u saobraćajnoj nesreći.-Služba zaštite Opštine Pljevlja je krajem prošlog meseca položila zadatak zašto je formirana. U jednoj sinhronizovanoj akciji zajedno sa policijom i sa medicinskim osobljem Opšte bolnice Pljevlja, uradila je nešto što se od njih i očekuje. Na pravilan način odgovorili su na situaciju koju smo imali gdje je autobus sa 39 putnika i dva učesnika u drugom saobrtaćajnom vozilu doživeli saobraćajnu nesreću. Svi povređeni su u rekordnom vremenu izvučeni iz autobusa transportovani do bolnice i dalje ukazana pomoć.Upravo iz tih razloga smo odlučili da posebno iskoristimo taj događaj i nagradimo sve one koji rade u Službi zaštite bez obzira da li su tog dana bili na radnom zadatku ili su čekali radni zadatak kući ili na nekom drugom mestu –kazao je Igor Golubović, predsednik Opštine Pljevlja.


Komandir pljevaljske Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić kazao je da je na čelu jedne složne ekipe koja ne zna za strah i reč ne mogu .-Drago mi je što je predsednik i administracija kojom on rukovodi prepoznali naše kavalitet, naš dobar i predan rad. U svakom slučaju za ono što ste kvalitetno odradili dobijete priznanje i to mora čoveku da prija i lično i profesionalno-kazao je Čavić.

Zaposleni su zadovoljni što lokalna uprava prepozna njihova ljudska zalaganja da bi odgovorili svim poslovima.-Kao prvo htio bih da mu se zahvalim što je našao vremena da nas podseti i prepozna naš rad i naše delovanje u ovoj da kažem delikatnom poslu kojim se bavimo –kazao je Rade Goločevac, komandir za operativne poslove Službe zaštite i spašavanja.