TVRDNjE ratnog zločinca i doskorašnjeg premijera takozvane države Kosovo Ramuša Haradinaja da su uspeli da isprave sektore u pravcu Kule i Čakora i da su sa premijerom Crne Gore dogovorili da međudržavne komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku - čime je ispunio obećanje o prekrajanju već potpisane demarkacije granica između Crne Gore i takozvanog Kosova, na području Kule i Čakora, čime Crna Gora gubi deo teritorije - zvanična Crna Gora ni drugog dana ne demantuje.

Naše pitanje upućeno MUP Crne Gore, odnosno Sektoru za integrisano upravljanje granicom, ostalo je bez odgovora, dok narod strepi zbog pomeranja međe utvrđene Ustavom SFRJ iz 1974. godine.

- Da je crnogorski režim ušao u otvoreni obračun sa pravoslavnim vernicima i tradicionalnom Crnom Gorom, pokazuje niz zbivanja i poteza kojima se iskazuje jasna namera da se izvrši tortura nad Crkvom i vernicima. Ali, diktatura je otišla i korak dalje - saopštili su iz Demokratskog fronta.

- Projekat u kome učestvuju dukljanski fanatici iz režima i dela opozicije u dosluhu sa albanskim i bošnjačkim ekstremistima je koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom, pa u sklopu toga treba posmatrati i priču o razgraničenju i najavu ratnog zločinca Ramuša Haradinaja da će DPS i sateliti pokloniti delove teritorije Crne Gore lažnoj državi Kosovo.

PROČITAJTE JOŠ - Troškovi podmorskog kabla od Crne Gore do Italije na teret građana?

Demokratski front tvrdi da je crnogorski režim nakon služenja interesima pojedinih velikih sila danas postao marioneta Prištine, Zagreba i terorističkih vođa iz lažne države Kosovo.

- Zato se danas desila i nova bruka - da teritorijom Crne Gore patrolira albanska policija, a može se očekivati i da lično ministar policije Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović predaju raport vođi patrole - kažu u DF.

Oni tvrde da su glavna smetnja režimskom projektu izdaje i predaje Crne Gore - SPC, pravoslavni vernici i političke snage koje se bore za vrednosti tradicionalne Crne Gore i njenih predaka, "pa zato imamo kontinuirane napade na naše crkve i sveštenstvo".

Prevoj na Čakoru


Lider Prave Crne Gore Marko Milačić za "Novosti" kaže da, nažalost, u Crnoj Gori Mila Đukanovića ništa ne čudi.

- Crnogorska javnost čak nije ni bila upućena da je došlo do dogovora između Duška Markovića i Ramuša Haradinaja oko, neću reći demarkacije, već otimanja naše teritorije - kaže Milačić, i dodaje: - Ako znamo kako prolazi teritorija Srbije - Kosovo, ako znamo kako polako prolaze Ulcinj i Tuzi, ne bi nas iznenadilo da sutra kosovski scenario dobijemo i u Gusinju.

- Naravno, to nećemo dozvoliti ni po cenu života. Onog trena kad se mi budemo pitali, a pitaćemo se vrlo brzo, Ramuš Haradinaj i Hašim Tači će u našoj zemlji biti persone non grata, odnosno neće im biti dozvoljen ulazak u ovu zemlju - kategoričan je Milačić, koji je, kako kaže, uznemiren vršljanjem patrola albanske policije po selima na severu Crne Gore i snishodljivim odnosom crnogorske vlasti prema njima.


ISTICANjE ALBANSKE ZASTAVE - NORMALNA STVAR

NIZ poslednjih događa u kojima su vlasti bile popustljive prema nacionalistima iz redova Albanaca, koji su toliko "ojačali" u Crnoj Gori posle referenduma, doveo je do toga da oni čak zabrane mitropolitu Amfilohiju služenje liturgije na Svaču. Nekažnjeno isticanje albanske zastave je postalo normalna stvar.

- Albanska zastava vijoriće se Crnom Gorom, a Albance zbog toga niko neće smeti da kažnjava - rekao je ministar Mehmet Zenka, i dodao da je njegov narod bio za nezavisnu Crnu Goru i da sada imaju pravo da ističu svoje simbole.