ČLANOVI Saveta Agencije za sprečavanje korupcije su, na prvoj sednici tog tela, jednoglasno izabrali Momčila Radulovića za predsednika, dok su odbili da se na dnevni red stavi inicijativa za formiranje radne grupe za kontrolu postupanja direktora Agencije Sretena Radonjića, a koja se odnosi na proveru kartona onih koji su dobili stanove ili kredite pod povoljnim uslovima.

Formiranje radne grupe koja bi proverila postupanje Radonjića, inicirao je član Saveta Zlatko Vujović, a inicijativu su odbili svi ostali članovi.

Vujovićev predlog podrazumevao je da radnu grupu čine tri saveta Agencije, jedan predstavnik Agencije, te jedan poredstavnik Nevladine organizacije "Centar za građansko obrazovanje" i Instituta "Alternativa".

PROČITAJTE JOŠ - Đukanović: Crna Gora posvećena transatlantskom savezništvu i sistemu vrednosti NATO-a

Govoreći o spornim stambenim kreditima, koji su pod povoljnim uslovima dodeljivani državnim funcionerima od 2016. godine, novoizabrani predsednik Saveta kazao je da od Agencije traži dve informacije, prva se tiče detalja u vezi sa kreditom koji je dobio direktor ASK, a druga su detalji i za druge osobe koje se nalaze na spisku "privilegovanih".

Ističući da je reč o potencijalnom sistemskom kršenju Zakona, Vujović je kazao da traži punu informaciju koja se tiče prijavljivanja stambenog kredita od 40.000 evra, tj. od službe Agencije da li je direktor pritom prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, ali i proveru onih koji su dobili stan ili stambeni kredit za vreme mandata premijera Duška Markovića.