POVEĆANjE broja turista u Virpazaru i nacionalnom parku "Skadarsko jezero" povećalo je i rizik za bezbednost i život ljudi koji svakodnevno prelaze magistralni put Bar - Podgorica i prugu da bi ušli u ovu varošicu.

Virpazar je polazna stanica za mnoge izletnike koji obilaze Skadarsko jezero, ali i prolazno mesto za brojna crmnička sela u kojima se razvija agroturizam, vinski putevi. Procenjuje se da u jednom danu tokom sezone nekoliko stotina turista peške pređe magistralni put, odnosno prugu.

- Pored Starog grada, Skadarsko jezero svakako je primarni generator turizma u barskoj opštini - kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević. - Međutim, ono što je činjenica da postojeća infrastruktura zasad teško može da odgovori tom broju turista koji posećuju Skadarsko jezero.

Raičević navodi da je više puta bio svedok da značajan broj turista posećuje Virpazar tako što se turistički autobusi parkiraju sa jedne strane magistrale, a oni su primorani da istu magistralu prelaze na nebezbedan način.

Pročitajte još: Rizičan put preko Sutormana

- Prioritetna obaveza jeste regulisanje samog ulaska i adekvatnog prelaska magistrale i pruge. Želimo da turisti koji posećuju Virpazar pre svega se osećaju bezbedno, a ne da u prvom kontaktu budu izloženi opasnosti - istakao je predsednik opštine Bar.