Ni posle razgovora sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem ne prestaju napadi na predsednika SDSS Milorada Pupovca zbog izjava kojima je branio napadnute Srbe u Uzdolju kod Knina. Vinkovački veteran Stjepan Sertić ga je tužio za govor mržnje, tražeći nadoknadu od oko 7.000 evra zbog "nanošenja duševnih boli" iznošenjem neistina o domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima?!

Pročitajte još: Huligani iz Splita celog leta putuju obalom da tuku Srbe

Posebno mu, kaže, smeta što je Pupovac rekao da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Evrope i što je savremenu Hrvatsku uporedio s režimom NDH.

Istovremeno, gradske vlasti Vukovara, koje predvodi HDZ-ov gradonačelnik, Ivan Penava, otkazale su koncert srpskog pevača Momčila Stanića Mome na zabavi u organizaciji Zavičajnog kluba Banijaca i Kordunaša u tom gradu. A fudbalski turnir "Da se ne zaboravi" u Novigradu kod Zadra bio je u znaku ustaškog pozdrava "Za dom spremni", uz hrvatski grb koji se koristio za vreme NDH. Za to vreme, udruženje veterana "Hidra" zatražilo je od Pupovca da se izvini za svoje tvdnje, a u protivnom će tražiti od Plenkovića da prekine koaliciju sa SDSS. Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović još se nije izjasnila ni oko poslednjih napada na Srbe.