Oliveri Ilinčić nekadašnjoj savetnici predsednika Državne zajednice SCG Svetozara Marovića i bivšoj funkcionerki Narodne banke Jugoslavije, na zahtev Specijalnog tužilaštva u Podgorici, blokirane su nepokretnosti na Svetom Stefanu i u Bečićima do okončanja postupka, zbog osnovane sumnje da je imovina stečena kriminalnim aktivnostima. Ta imovina je u vlasništu firme iz Velike Britanije, iza koje, kako smatra SDT stoji Ilinčić.


Nedavno je SDT, posle četiri godine istrage, podiglo optužnicu protiv Olivere Ilinčić, zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima u javnosti poznatim kao "Property investment" i "Krapina".


Prema navodima optužnice sročenoj na dvadesetak strana, državljanka Srbije se tereti da je sa kriminalnom grupom na čelu sa Svetozarom Marovićem nezakonito, prevarama i zloupotrebom službenog položaja, nezakonito stekla vrijednu imovinu nadomak Svetog Stefana, koju su platili više od sedam miliona eura, ali i oštetili Opštinu Budva prihvatajući neispravne ponude na tenderu za izvođenje radova na području te opštine.


PROČITAJTE JOŠ: Beograd ne izručuje Podgorici Oliveru Ilinčić


Optužnicom koju zastupa specijalna tužiteljka Ljiljana Lakić, obuhvaćeni su još Stevica Dragović, Katarina Pekić, Novka Baćević, Mile Klisić, Marko Vujović, Vesna Blagojević i firma "Property investment".


Interpolova poternica za Ilinčić je raspisana još 2016. godine Srbija je još pre dve godine odbila kao neosnovan zahtev Crne Gore koja je tražila hapšenje i izručenje Olivere Ilinčić uz obrazloženje da nisu ispunjene pretpostavke za to. Naime, krivično delo ‘’prevara na organizovani način’’, za koje se Ilinčić tereti u Crnoj Gori, ne predstavlja krivično delo po zakonu Srbije.