PODGORICA – Preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, suzbijanju i sprečavanju ulične prodaje opojnih droga, u proteklom mesecu službenici policije u Podgorici i Kotoru uhapsili su ukupno 14 osoba, a na području glavnog grada uspeli da otkriju i laboratorija namenjenu za proizvodnju marihuane.


Pretresom stana koji koristi Đ.P. (37) policijski službenici su pronašli laboratoriju namenjenu za proizvodnju opojne droge marihuana. Policija je tom prilikom pronašla i oduzela 15 posuda sa stabljikom marihuane, paket u kojem se nalazila marihuana, kao i više predmeta za koje se sumnja da su korišćeni za proizvodnju ovog narkotika. Osim toga kod ovog lica je pronađen i okvir i 13 komada municije. Đ.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašećna proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Uprave policije.


Pročitajte još: Kotorani "filuju" Evropu kokainom!


Dodaju da je pored njega podgorička policija uhapsila još devet osoba među kojima se jedna osim za rasturanje narkotika tereti i za falsifikovanje.


Ukupno je pronađeno i oduzeto 45 pvc pakovanja s sadržajem opojne droge marihuana težine preko 13 kilograma, oko 30 grama opojne droge kokain i 31 pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge heroin ukupne težine oko 17 grama. Sumnja se da je pronađena opojna droga bila namijenjena daljem stavljanjem u tzv. ulični promet, saopšteno je iz policije.


Kotorska policija uhapsila je četiri osobe osumnjičene sa novlašćenu proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.


Policijski službenici su u Kotoru kontrolama i pretresima kod četiri lica pronašli i oduzeli oko 47 grama heroina, 25 tableta ekstazija i manju količinu marihuane, saopšteno je iz policije.