NA javni poziv za sporazumni raskid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, do sada su se prijavila 1.752 zaposlena u javnom sektoru, a najveći broj zainteresovanih za napuštanje radnog mesta dolazi iz sektora prosvete i zdravstva, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave. U resoru Suzane Pribilović zadovoljni su odzivom zaposlenih i navode da je reč o velikom broju, kao i da će se po njihovim zahtevima, odnosno da li će oni biti prihvaćeni ili ne, odlučivati do kraja meseca.

Pročitajte još: Stečaj u bolnici Meljine možda je rešenje?

- Poslodavac je u obavezi da u roku od 30 dana odgovori na zahtev i da donese rešenje ili odluku da li će prihvatiti ili odbiti taj sporazumni raskid. Ako prihvati, oni onda zaključuju sporazumni raskid i ide se u dalju proceduru isplate i na dan isplate otpremnine prestaje radni odnos u toj instituciji ili organu - pojasnili su iz ministarstva.

Za sporazumni raskid radnog odnosa uz isplatu otpremnine do sada se prijavilo 1.430 zaposlenih na centralnom i 322 zaposlena na lokalnom nivou, kažu iz Ministarstva javne uprave.

Najveće interesovanje za prekid radnog odnosa uz isplatu otpremnine je u sektoru zdravstva - 520 zaposlenih, dok je iz sektora prosvete do sada prijavljeno 319 lica.

S obzirom na to da ova dva sektora imaju problema s deficitom kadra, iz Sindikata prosvete poručuju da se mora odgovorno postupati.

Zdenka Popović


Poslanicu Demokrata, Zdenku Popović, ne iznenađuje podatak da je najviše zainteresovanih za otpremninu baš iz tih sektora.

JAVNI REGISTAR OTPUŠTENIH ZAHTEVI se mogu podnositi do kraja 2020. godine. Zaposleni koji prekine radni odnos može dobiti otpremninu u visini do 50 odsto mesečne bruto zarade za svaku godinu staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog. Iz Ministarstva javne uprave navode da će posebno voditi računa o tome da zaposleni koji dobije otpremninu ne mogu se opet zaposliti u javnom sektoru u roku od pet godina, a ako se to desi, onda su u obavezi da vrate otpremninu. Kako su kazali, vodiće se javan registar u kojem će biti podaci iz svih zaključenih sporazuma.

- Umesto da ti sektori budu najbolje nagrađeni i vrednovani, našli su se poslednjih 20 godina na margini interesovanja Vlade i resornih ministarstava, a zaposleni u tim sektorima na ivici egzistencije - smatra Popovićeva. - Zbog teške materijalne situacije, zaposleni iz ovih sektora prijavljuju se za sporazumni raskid radnog odnosa uz otpremninu i uglavnom napuštaju Crnu Goru u potrazi za boljim i dostojanstvenijim životom. Nažalost, ostajemo bez lekara i ostalog medicinskog osoblja, kvalitetnih prosvetnih radnika i vaspitača.

Kako je dodala, s obzirom na to da se za sporazumni raskid ugovora o radu prijavilo tek 3,5 odsto ukupnog broja zaposlenih u javnoj upravi, jasno je da nema optimizacije zaposlenih.

- Mislim da ni ovaj pokušaj sporazumnog raskida radnog odnosa uz otpremnine neće uticati na optimizaciju u javnom sektoru. Naprotiv, otvoriće se mogućnost novih zapošljavanja u susret narednim izborima koji će se održati sledeće godine - navela je Popovićeva.