ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“


PREDSEDNIČKA kampanja u Hrvatskoj, u koju se uključuje i trenutna hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, do sada je bila okrenuta u najvećem delu prema Srbiji i Srbima u Hrvatskoj!

Tako je jedan od vodećih kandidata za budućeg predsednika, pevač Miroslav Škoro, najavio da bi kao predsednik razmislio o zabrani rada SDSS-u u Hrvatskoj i poručio da Srbija mora da plati odštetu svima koji su bili u logorima.

Na drugoj strani, Zoran Milanović je rekao da bi odnose sa Srbijom sveo na minimum i ne bi dopustio Aleksandru Vučiću "da šeta Hrvatskoj u takvim okolnostima".

PROČITAJTE JOŠ - HRVATSKI MEDIJI: Šta je Kolinda imala kada je pobedila, a sada ne

A Kolinda Grabar Kitarović je ušla u otvoreni sukob sa liderom Srba u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem, okrivljujući ga da su njegovi javni nastupi neprimereni, neprihvatljivi i zlonamerni.

Sve ostalo što se do sada vrtelo u nadmetanju kandidata za šefa hrvatske države bilo je krajnje nezanimljivo.

Što se tiče političkih prognoza, ankete pokazuju da bi Grabar Kitarovićeva, iako ima manju podršku nego što je imala za pet godina kako je predsednica, u ovom času pobedila i Zorana Milanovića i Miroslava Škoru.


UVREDE

U centru Splita osvanuo je grafit "Novinari Srbi", a portal "Indeks" tim povodom konstatuje da je "anonimna budala koja ga je napisala verovatno uverena da je biti Srbin i novinar nešto strašno uvredljivo". Na kraju iste ulice ranije je napisano odavno "Novinari crvi". "Glupo, jadno, mizerno, vredno žaljenja", navodi "Indeks".