PODGORICA - Crna Gora beleži uspešnu turističku godinu, naročito u pogledu ostvarenih prihoda od turizma, saopštila je nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Kako je istakla menadžerka za odnose s javnošću Nina Vukčević, od boravišne takse u delu koji pripada buetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, zaključno sa 10. oktobrom naplaćeno je oko 8,8 miliona evra, odnosno 1,6 miliona evra više u odnosu na prethodnu godinu.

PROČITAJTE JOŠ - Budva: Uklonjene diskoteke na budvanskom šetalištu

"Pored finansijskih pokazatelja na kojima i temeljimo uspeh ovogodišnje turističke sezone, od početka godine u kontinuitetu beležimo i rast fizičkih pokazatelja. Turisti su sve više zainteresovani da svoj odmor provedu u Crnoj Gori van glavne turističke sezone što potvrđuje i podatak da je na današnji dan, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori evidentirano gotovo 33.000 turista odnosno 11.000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine", navela je Vukčević, dodavši da sve primorske opštine beleže dvocifrene stope rasta.