Žabljak će predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih destinacija, a svetski džet set će boraviti u hotelu Durmitor.


Premijer Duško Marković i vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas grčki biznismen Petros Statis u sredusu položili kamen temeljac za gradnju novog hotela „Durmitor“ na Žabljaku.


Gradnja novog hotela počinje odmah, a planirano otvaranje je u maju 2022.


Vrednost ovog projekta je 20 miliona eura, a planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih.


Prema projektu novi hotel zadržaće sve bitne i karakteristične elemente spoljašnjeg izgleda starog hotela tradicionalne durmitorske arhitekture, ali je pobljšana unutrašnjost u cilju dostizanja standarda pet zvezdica, saopšteno je na prezentaciji projekta obavljenoj odmah nakon polaganja kamena temeljca.


Rizort će raspolagati sa 55 apartmana i 12 komfornih vila. Raspolagaće sa spa i velnes centrom, spoljašnjim i unutrašnjim bazenom, teretanom, salom za konferencije i drugim sadržajima.Prostiraće se na pet nivoa koji se dopunjuju podzemnom garažom. Tipske vile su autentičnog lokalnog izgleda.


Na prezentaciji je saopšteno da se pri projektovanju vodilo računa o očuvanju prirode primenom moderne geotermalne tehnologije kao i će se doprineti poboljšanju zaposlenosti, saradnji sa lokalnim proizvođačima hrane.


Ono što je veoma značajno naglasiti je da će se tokom gradnje koristiti najskuplji prirodni materijali.- Počinjemo stvarati vrednost sa kojim se neće ponositi samo Žabljačani, investitor i Crna Gora. Ovo će biti hotel globalne vrednosti i sadržaja. Obećali smo da ćemo celu Crnu Goru razvijati, da nas na tom planu neće predstavljati samo turistički potencijali južnog i centralnog dela države već i na severu. Zbog toga, posebna zahvalnost gospodinu Petrosu što je uz napore Vlade, da se i sever razvija po najvišim standardima, razumeo i prihvatio da investira na Žabljaku. Drago mi je da je i rukovodstvo Žabljaka prihvatilo široke ruke ovakav projekat, što nam je na ponos, jer će Žabljak biti planetarno predstavljen - kazao je Duško Marković i istakao da otvaranjem novog hotela „Durmitor“ na Žabljaku će sve biti drugačije.


Pročitajte još: Raspisan novi tender za hotel Durmitor po nižoj ceni


Najavljuju da će svetski džet set boraviti u hotelu Durmitor.Petros Statis, nakon više oglašavanja stečajne uprave „Ski centra „Durmitor“, kupio je početkom novembra 2016. stari hotel „Durmitor“ za 650.000 eura.


Stari hotel, na čijoj će se lokaciji graditi novi hotel „Durmitor“, pozicioniran u blizini Crnog jezera uz rub NP „Durmitor“.Stari objekat hotela “Durmitor”, koji je kompletno porušen, sagrađen je 1939. godine. Tokom Drugog svetskog rata zapaljen, a po oslobođenju ponovo izgrađen.


Tokom Drugog svetskog rata u njemu je delovala ratna partizanska bolnica, što ga čini određenim spomenikom.