Direktor poslovnice banke u Vrlici nestao je s najmanje 11 miliona kuna koje je uzeo iz sefa. Krađa je otkrivena u ponedeljak ujutro kada nije došao na posao, a pobegao je preko granice u BiH, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što se S.D. (59) nije pojavio na radnom mestu u 8 sati, a nisu ga uspeli naći ni stupiti u kontakt s njim, njegove kolege su se zabrinule i nastala je uzbuna jer je imao ključ od sefa i nisu znali šta se moglo dogoditi s njim, da li je napadnut ili otet. Radi se o banci koja ima ispostavu u Sinju pod koju spada i poslovnica u Vrlici.

Kada su konačno otvorili sef utvrdilo se da je prazan. U njemu je nedostajao pozamašan iznos, oko 11 miliona kuna domaćeg i stranog novca u raznim apoenima. U akciju su odmah krenuli inspektori PU splitsko-dalmatinske.

PROČITAJTE JOŠ - Snimak filmske pljačke u Subotici: Lopov suzavcem poprskao obezbeđenje i odneo milion evra iz banke (VIDEO)

- Primljena je prijava odgovorne osobe da iz poslovnice banke nedostaje novac. Na mestu događaja je obavljen uviđaj i prema za sada prikupljenim saznanjima radi se o krivičnom delu pronevere. Za počiniteljem se traga, kriminalističko istraživanje je u toku, a radi se o većoj količini novca - rekla je Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske, piše Slobodna Dalmacija.

Prema prvim informacijama, S.D. je ispraznio sef najverojatnije u petak, a kako banka ne radi subotom i nedeljom, sebi je dao dovoljno vremena za beg pre otkrivanja krađe. Verovatno je pobegao u susednu državu, a da li je odatle produžio dalje utvrdiće policija.

Neslužbeno se saznaje kako je deo novca ostavio jednom članu porodice koji ga je predao policiji. Radi se inače o uglednom članu zajednice koji je bio na nekoliko funkcija u gradskim zajednicama i društvima.

(alo.rs)