Odbrana vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnela je krivičnu prijavu protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više drugih izvršilaca - pripadnika policije. Krivičnom prijavom osumnjičenima Đurđiću i Rašoviću stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela -davanje lažnog iskaza a za sada NN pripadnicima policije krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

-Oni su tokom 2019. godine, u više navrata u Podgorici, pred SDT Crne Gore, kao svedoci, davali lažne iskaze, koji su doveli do pokretanja krivičnih postupaka i podizanja optužnice protiv Duška Kneževića, usled čega su nastupile teške posledice po oštećenog, kao i u odnosu na njegovu imovinu, saopštio je advokat Zdravko Đukanović. -Navedena lica su pod pritiskom, a zbog nepostojanja bilo kakvih materijalnih dokaza protiv Duška Kneževića, iznela više neistinitih i proizvoljnih tvrdnji, kako bi se postupci ipak vodili, te kako bi se u javnosti napravila pogrešna slika o događajima u kojima su Vlatko Rašović i Đorđe Đurđić učestvovali. Odbrana će predložiti da se kao svedoci saslušaju Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i Branimir Gvozdenović. Odbrana Duška Kneževića će nakon dobijanja preostalih relevantnih informacija podneti i dopunu ove krivične prijave.

Pročitajte još - NE PLANIRA DA PODNESE OSTAVKU: Katnić protestantima poručio da sade luk

NN pripadnici policije, čiji identitet će se utvrditi u toku krivičnog postupka, su iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svojih ovlašćenja, nezakonitim postupanjem izvršili pritisak na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića. Ove radnje su izvršene po nalogu izvršne vlasti, kako bi se pomoglo SDT-u i Podgorici da pokrene nezakonite postupke protiv Duška Kneževića, ocenjuje odbrana.