Председник САД Доналд Трамп поново је данас оптужио интернет гиганте да су пристрасни у корист његових супарника демократа.

"Фејсбук, Твитер и Гугл су толико пристрасни према демократама то је смешно", написао је Трамп у Твитер поруци недељу дана после сведочења шефа Гугла Сундара Пичаја пред америчким Конгресом, када је снажно одбацио те оптужбе.

Трамп се посебно обрушио на Твитер који, према његовим речима, отежава да се прати његов налог @realDonaldTrump који има више од 56 милиона пратилаца.

"Повукли су бројна имена и јако успорили ниво и брзину повећања" пратилаца, написао је Трамп.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Tramp: Stanimo na put CNN-u, osnujmo sopstvenu svetsku mrežu

Амерички председник и још неки републиканци редовно критикују велике интернет фирме последњих месеци и осуђују их за пристрасност, без давања доказа.

Иако су се вође тих технолошких група у великој мери историјски више симпатисали демократе мало тога указује да, на пример Гугл из политичких разлога искривљује резултате претраге, наводе технолошки стручњаци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Bivši advokat Trampa osuđen na tri godine zatvora

У сведочењу пред Представничким домом америчког Конгреса Пичај се стално противио идеји да би његова група могла да буде политички пристрасна понављајући, више пута, да Гугл не нуди информације којим се даје предност некој групи или идеји.