ПОДГОРИЦА - Потпредседник Покрета за промене (ПзП) Коча Павловић затражио је од црногорског "Телекома" покретање интерне истраге због мејла који је наводно он послао, а од Врховног државног тужиоца (ВДТ) да расветли позадину, како је казао, подметачине којој је био изложен.

Мејл којим је функционер ПзП-а од својих страначких колега наводно тражио да се Миодраг Лекић замени нестраначком личношћу узбуркао је јавност. Према Павловићевим речима за "подметачину" је директно одговорна Агенција за националну безбедност (АНБ) па ПзП неће дозволити да афера буде још једна "удбашко--медијска подметачина која ће брзо пасти у заборав".

- Ја сам се већ обратио техничком директору "Телекома", и затражио да покрене интерну истрагу, јер је инкриминисани мејл, за који уредништво "Вијести" тврди да је мој, дотурен са "Телекомовог" веб-сервера - казао је Павловић и додао да ће се Небојша Медојевић и Вељко Васиљевић, којима је наводно послат мејл, обратити "Телекому" са захтевом да се испита да ли је неко са "Телекомовом" опремом неовлашћено приступао њиховим мејл налозима.

- Ово што се десило је ординарни криминал, и ми ћемо затражити од ВДТ-а да одмах отвори истрагу и да хитно расветли позадину ове удбашко-медијске подметачине којој сам био изложен. Са нашим адвокатима ћемо направити одговарајуће кривиче пријаве и тужбе - казао Павловић.

ПИСМО ВЛАСНИКУ МЕДИЈА Како је мејл објављен у дневнику "Вијести", према Павловићевим речима, ПзП ће се, посебним писмом обратити сувласнику концерна "Вијести", америчком инвестиционом фонду, како би их упознали са таквим, како је рекао, антиопозиционим деловањем њиховог медија.

Да су посланици ДФ-а одлучни да ствари, како су казали, изведу на чистац показује и одлука да од АНБ-а званично затраже одговор да ли је неко од руководилаца Покрета за промене под мерама тајног надзора. Павловић је на конференцији за штампу поручио да је садржај који је, према његовим речима, са анонимне адресе достављен у четвртак Вијестима "најобичнији удбашки фалсификат".

- То је стара, уходана пракса ДПС-ове партијске полиције зване АНБ. Али сви ми знамо у каквој држави живимо. Сви знамо да је безбедносни сектор ван закона и ван било какве институционалне контроле, и сви знамо да је то класична Удба којом управља шеф режима и њему блиски криминални кланови - рекао је Павловић.

Према његовим речима није ништа изненађујуће у томе што је, "уходаном праксом, Служба произвела и подметнула фалсификовани садржај са циљем да, као толико пута раније, компромитује некога из опозиције".